Lunchconcert - Muziek

Strijkkwartetten van het Koninklijk Conservatorium

Het Armonia String Quartet en het Azalaïs String Quartet van het Koninklijk Conservatorium uit Den Haag geven dinsdag 11 februari een lunchconcert.

Het Armonia String Quartet zal het Strijkkwartet opus 20 nr. 5 van Joseph Haydn uitvoeren. Het Azalaïs String Quartet is te beluisteren in een uitvoering van het Strijkkwartet KV 575 van Wolfgang Amadeus Mozart. Beide ensembles zullen tezamen (dus acht strijkers) het Strijkoctet opus 11 van Dmitri Shostakovich en de compositie Uvertira operi Porin van Valtroslav Lisinski (1819-1854) ten gehore brengen.

Beide strijkkwartetten werden voor dit concert gecoacht door Janet Krause. Janet Krause, geboren in Canada, studeerde viool bij Lorand Fenyves in Toronto en bij Davina van Wely in Amsterdam. Vele jaren was zij lid van de Salzburger Solisten. Ook was zij primarius van het Dulfy Kwartet en concertmeester van het Arion Strijkers Ensemble. Nu is zij aanvoerder in het Residentie Orkest en van Les Solistes Européens. Als auteur heeft zij "The Art of Auditioning" op haar naam staan. Janet Krause is als docent werkzaam aan de conservatoria in Den Haag en Amsterdam.

Terug naar het overzicht