Lezing: Het Puberbrein door René Diekstra

in de Stevenshof

René Diekstra, psycholoog, zal op donderdag 11 mei om 19.30 uur in Bibliotheek Stevenshof een lezing geven over jongeren en opvoeden.

René Diekstra is psycholoog, auteur, columnist (van een aantal dagbladen waaronder het Leidsch Dagblad), en was hoogleraar aan de Universiteit Leiden, lector Jeugd en Opvoeding aan de Haagse Hogeschool, hoogleraar aan het University College Roosevelt in Middelburg en manager bij de Wereld Gezondheids Organisatie in Geneve.

Hij was beleidsadviseur Jeugd van de Gemeente Rotterdam en heeft programma’s ontwikkeld voor Jeugdbeleid en Sociaal beleid zoals De Rotterdamse Jeugdmonitor, Levensvaardigheden, Voorkomende ouders en Stadsetiquette die ingang hebben gevonden in binnen- en buitenland.

Hij heeft veel publicaties op zijn naam staan, veelal op het gebied van opvoeding en gedrag van jongeren, maar schrijft ook over historische onderwerpen zoals De macht van een Maitresse (over een raadselachtige dood van een prins van koninklijke bloede). Onlangs publiceerde hij samen met een collega het programma Psychologisch, een 7 delig lesprogramma voor het middelbaar onderwijs.

Op 11 mei komt hij naar BplusC Bibliotheek Stevenshof om een lezing te geven over zijn expertise: jeugd en opvoeden. Ben jij er ook bij? Het is geheel gratis!

Terug naar het overzicht