Leeskringen

Leeskring Nederlandse literatuur

Bedoeld voor slechtzienden

Lezen is leuk. En het is nog leuker als je over het boek, de schrijver en literatuur kunt (na)praten met anderen. Lees je met plezier mooie boeken en wil je leeservaringen delen met anderen? Word dan lid van een Senia leesgroep.

Praten met anderen over boeken en schrijvers is gezellig en inspirerend. Daarom zijn veel mensen lid van een leeskring; fanatieke lezers maar ook mensen die anders niet zo snel aan lezen toekomen. Via een leeskring kom je wellicht in aanraking met andere titels dan je zelf zou uitkiezen.

In de Bibliotheek BplusC, locatie Nieuwstraat, is op woensdagmiddag 6 oktober een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om moderne literatuur te (gaan) lezen en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers. Deze leesclub is speciaal bedoeld voor mensen met een visuele beperking.

De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in overleg met de bibliotheek. Senia werkt samen met de organisatie Passend Lezen, zodat deelname aan een leesclub ook voor slechtzienden mogelijk wordt.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl

In verband met het maximum aantal beschikbare plaatsen is aanmelden noodzakelijk. Dit kan telefonisch bij de bibliotheek: 071 5161627, of via e-mail maria.boelhouwer@senia.nl

Terug naar het overzicht