Leeskringen

Leeskring geschiedenis

Nieuwstraat

Lezen is leuk. En het is nog leuker als je over het boek, de schrijver en literatuur kunt (na)praten met anderen!

Praten met anderen over boeken en schrijvers is gezellig en inspirerend. Daarom zijn veel mensen lid van een leeskring; fanatieke lezers maar ook mensen die anders niet zo snel aan lezen toekomen. Via een leeskring kom je wellicht in aanraking met andere titels dan je zelf zou uitkiezen. Op woensdagmiddag 13 oktober, in de locatie Nieuwstraat, is er een informatiebijeenkomst over de start van een leeskring geschiedenis.

De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met de bibliotheek. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar. Leidraad voor de groepen zijn boekenlijsten die zijn opgesteld door deskundigen. Daaruit worden 6 à 7 boeken per jaar gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Graag van te voren even aanmelden voor de leeskring. Dit kan telefonisch bij de bibliotheek 071 5161627, of via de mail maria.boelhouwer@senia.nl

Terug naar het overzicht