Kinderboekenweek - Kinderen - Onderwijs

Kinderboekenweek 2021

Worden wat je wil!

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Wat is er allemaal te doen?

Bibliotheek Het Gebouw
workshop van schrijver Mylo Freeman
6 oktober 14.00 – 15.00 uur
leeftijd: 4+ jaar (groep 1 – 2)

Inschrijven

Mylo Freeman is fictieschrijver en illustrator. Zij kreeg in 1998 de Kiekeboeprijs voor haar prentenboek “Potje’. Inmiddels heeft zij zo’n 50 prentenboeken op haar naam staan, waaronder de Prinses Arabella boeken. Zij geeft een tekenworkshop voor jonge kinderen.

Bibliotheek Stevenshof
workshop van schrijver Léon Biezeman
13 oktober 14.00 – 15.00 uur
Leeftijd: 8-10 jaar (groep 5-6)

Inschrijven

Léon Biezeman heeft dyslexie. Hij schreef er een aantal boeken over, waaronder Schrijven met dyslexie, een boek dat hij schreef met ruim 80 kinderen met dyslexie, en AppZurt-dyslexie van a tot z, een boek voor kinderen met dyslexie, hun vrienden, klasgenoten en broers en zussen. Het staat vol leuke feitjes en weetjes over dyslexie en hoe ermee om te gaan. Voor de Kinderboekenweek heeft Léon een speciaal themaprogramma samengesteld dat is gebaseerd op zijn boek ‘’Hein en het Makkelijk Lezen Plein’.

Bibliotheek Nieuwstraat
Workshop van schrijver Jort van der Jagt
13 oktober 14.00 – 15.00 uur
Leeftijd: 6-9 jaar (groep 3-5)

Inschrijven

Jort van der Jagt studeerde af aan de Willem de Kooning Academie in de richting illustratie, met specialisatie animatie. Hij illustreerde o.a. de boeken: “Kwijt, weg, foetsie’ en ‘’Billy de Kip’. Hij geeft een creatieve workshop voor kinderen van 6 tot 9 jaar oud. 

Workshop van schrijver Lisa Boersen
6 oktober 15.00 – 16.00 uur
Leeftijd: 6 – 9 jaar (groep 3-5)

Inschrijven

Lisa Boersen schrijft het soort boeken dat kinderen het liefst lezen: boeken waar je om kunt lachen en die spannend zijn. ‘Timo en de Oppasninja’ is zo’n boek. Een interactieve workshop voor kinderen uit de onderbouw. 

Workshop: Minecraft in het i-Lab
Door Anja Schakel
in het iLab
11 oktober 15.30 – 17.00 uur
Leeftijd: 8+

Inschrijven

Een speciale werkplaats editie van Minecraft afgestemd op het thema van de Kinderboekenweek: Worden wat je wil… Samen bouwen: als een ingenieur een raket ontwerpen of als een architect een mooie villa bouwen. Wat ga jij bouwen?

Bibliotheek Leiderdorp
interactief bezoek van schrijver Simon van der Geest met veel voorlezen en een quiz
16 oktober 11.00 – 12.00 uur
Leeftijd: 9-12 jaar (groep 6-8)

Inschrijven

Deze schrijver won twee maal een Gouden Griffel; met Dissus, een bewerking van de Odyssee en met Spinder, over een jongen met een geheime insectenkelder. Voor zijn nieuwste boek Het werkstuk- of hoe ik verdween in de jungle, reisde hij naar de binnenlanden van Suriname. Dit boek werd bekroond met een Zilveren Griffel. Een must voor kinderen uit de bovenbouw.

Verschillende locaties
Workshop: Later word ik... 
Door Yoeri Knijnenburg/Tessa Coolen
In verschillende locaties
Leeftijd: 6-9 jaar (groep 3-4)

Het is leuk om te dromen over wat je later wilt worden. Boeken helpen je met die dromen. Ze laten zien dat de gekste beroepen bestaan. Dat betekent dat er altijd een beroep is dat bij jou past. In de workshop gaan we aan de slag met boeken, gedichten en quizzen. Zo kom jij erachter wat jij later wilt worden!  

6/10 14.30 – 15.00 uur Stevenshof: inschrijven
8/10 16.00 - 16.30 uur Merenwijk: inschrijven
13/10 14.30 - 15.00 uur Leiderdorp: inschrijven
15/10 15.30 - 16.00 uur Het Gebouw: inschrijven

Alle activiteiten zijn gratis. 

Terug naar het overzicht