Expositie

Expositie Kiek!

De nachthemel door een Leidse lens

 

 

Op 30 maart van 19:00 tot 21:30 staat de BplusC Bibliotheek Stevenshof in het teken van de astrofotografie voor de officiële opening van Kiek! De nachthemel door een Leidse lens.

Een paar van onze astrofotografen zullen aanwezig zijn om je door de tentoonstelling heen te leiden en alle brandende vragen te beantwoorden. Wil je graag tips en trucs over hoe je een adembenemende foto vanuit je achtertuin kan maken, kom dan zeker langs!

Bekijk de poster voor meer informatie over de expositie.

Telescopen lenen bij BplusC

Wil je de nachthemel zelf gaan ontdekken? Bij de bibliotheeklocaties van BplusC kan je met je bibliotheekpas een telescoop lenen. Hiermee heb je twee weken de mogelijkheid om de wereld om je heen te ontdekken vanuit je achtertuin of balkon! Kijk hier voor meer informatie.

Workshop astrofotografie

Wil je een sterrenbeeld vastleggen, of een lichtschilderij maken? Schrijf je dan in voor onze workshop 'Inleiding tot Astrofotografie', gegeven door een van onze astrofotografen. Je hebt geen dure apparatuur of eerdere ervaring nodig, alleen een smartphone!

De gratis workshop duurt van 20:30 tot 21:30 en is in het Nederlands. Het is aanbevolen voor iedereen van 11+, jongeren onder de 16 moeten worden begeleid door een volwassene. Deel de ervaring met je vrienden en familie. Help elkaar bij het maken van spannende beelden, of doe mee om te zien wie de beste astrofotograaf is! Meld je hier aan.

Deze tentoonstelling wordt u aangeboden door de Oude Sterrewacht, Leiden en de Werkgroep Leidse Sterrewacht (WLS).

Terug naar het overzicht