Informatiebijeenkomst Moderne Literatuur

Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Leden van een leesclub ontmoeten elkaar om boeken met andere ogen te bekijken en nieuwe dingen te ontdekken.

Is een leesclub misschien iets voor? Kom dan naar een informatiebijeenkomst van Senia, de landelijke organisatie van leesclubs en muziekluisterclubs.

In Leiden start binnenkort een avond leesclub (moderne) literatuur. In Bibliotheek BplusC is op woensdagavond 13 april een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om moderne literatuur te (gaan) lezen en andere liefhebbers te ontmoeten.
Senia organiseert in heel Nederland leesclubs literatuur (ook Engels, Frans en Duits), biografieën, poëzie, filosofie en (kunst)geschiedenis. De meeste leesclubs lezen en bespreken zes à zeven boeken per jaar. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek.

Leesclubs kiezen jaarlijks een lijst met boeken om te lezen en te bespreken aan de hand van keuzelijsten die door deskundigen van Senia worden samengesteld. Van de gekozen boeken krijgen leden een leeswijzer. Deze helpen bij het voorbereiden van de bijeenkomsten en inspireren met discussievragen.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Praktische informatie
Belangstellenden zijn welkom op 13 april om 19:00 uur in Bibliotheek BplusC, Nieuwstraat 4 in Leiden.

Graag aanmelden via e-mail maria.boelhouwer@senia.nl.  

 

 

 

 

Terug naar het overzicht