Muziek

Pieter de Mast Kwartet + Workshop concert

Hothouse Jazz presenteert:

Speciaal voor deze avond stelde Pieter de Mast een kwartet samen met daarin enkele van zijn favoriete musici.
” Met dit kwartet spelen we voornamelijk eigen werk aangevuld met een enkele jazzstandard.”
” Altijd lastig om muziek te omschrijven maar sfeer en groove zijn kenmerkend voor de composities die ik schrijf. Composities die door de improviserende muzikanten op het podium pas echt tot leven komen, dat laatste is wel toevertrouwd aan deze heren”

 

Pieter de Mast is een veelzijdige Leidse muzikant en componist of het nu gaat om “pure” jazz of muziek met een meer klassieke en oriëntaalse oriëntatie. Zijn muziek kenmerkt zich door ingetogen lyriek, subtiliteit en esthetiek. Maar dat gaat niet ten koste van verrassende ritmiek en grooves.
Hij heeft bijgedragen aan talrijke theaterstukken/musicals, speelde op het North Sea Jazz Festival en heeft een aantal CD’s op zijn naam staan.
Al meer dan 25 jaar is hij docent aan de Leidse Muziek School en Bergen Muziek. Pieter stichtte het ensemble Windstreken dat vele muziekgenres verbindt.

De eveneens Leidse pianist en componist Karel Boehlee (1960), was vanaf zijn jonge jaren een ontdekking in de Nederlandse jazzscene. Zijn eerste opnamen hadden onmiddellijk succes, vooral in Japan, waar hij sinds 1989 regelmatig heeft opgetreden met zijn European Jazz Trio. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een van de grootste pianisten van Nederland, wat resulteerde in optredens met de allergrootste namen in de jazz, zoals Toots Thielemans en Philip Catherine. Zijn herkenbare stijl en composities maken ook steeds meer naam in Japan en Korea, waar hij steeds vaker optreedt als solist.
Naast zijn carrière als pianist is hij hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Udo Demandt is geboren en opgegroeid in Duitsland, en begon al op 8 jarige leeftijd met drummen. Bij Codarts Rotterdam is hij in 2000 afgestudeerd op Latin percussie en drums. Daarna verdiepte hij zich verder in de Flamenco, onder meer bij het Metropole Orkest voor het ‘El Viento’-project. In 2009-2010 ontving hij een stipendium van het FVPK voor een halfjarige studie in Brazilië op drums en pandeiro. Zijn volgende ontdekking was de mediterraanse en orientaalse percussie, hij volgde cursussen voor riq, framedrums, darbuka en tamburello.
Hij geeft daarnaast sinds 10 jaar les in Flamenco-Cajón en Braziliaanse Drums bij Codarts Rotterdam.

De Iraans/Armeense bassist Arin Keshishi werd geboren in Teheran, Iran. Op tienjarige leeftijd begon hij met het spelen van klassieke gitaar en vanaf zijn twaalfde met elektrische bas. Hij deed een bachelor in klassieke contrabas aan de Art University of Tehran in Iran en deed vervolgens een master in jazz basgitaar aan het Conservatorium van Amsterdam.

Pieter de Mast rieten / Karel Boehlee piano / Udo Demandt percussie / Arin Keshishi (IR) bas

Voorafgaand: Presentatieconcert van Improvisatieworkshop

19.30 tot 20.15 u | toegang gratis

In 20 sessies heeft het workshoporkest gewerkt aan samenspel, improvisatie en de opbouw van repertoire.

“Natuurlijk zijn er verschillen in achtergrond en muzikale ervaring binnen de groep maar door naar elkaar te luisteren (en door de keuze van de arrangementen) is het gelukt om een een gevarieerde set muziek samen te stellen waarin ruimte is voor ieders eigen muzikale stem”. “Het was voor mij een genoegen om met deze leuke groep mensen te werken”, zegt workshop leider Pieter de Mast.

Het Workshop orkest speelt vanavond enkele jazzstandards, een blues en een surinaamse traditional.
De arrangementen zijn gemaakt door Pieter de Mast en Ruud Bergamin.

Terug naar het overzicht