Muziek

Full Sun

Hothouse Jazz presenteert:

Full Sun is de nieuwe band van basklarinettist Ziv Taubenfeld waarin oude culturen en vernieuwende jazzhelden inspiratie vormen voor grafische partituren, springlevende grooves en improvisaties.

 

Op het Groninger conservatorium specialiseerde de Israëlische Ziv Taubenfeld zich op de basklarinet. Hij nam deel aan de Michael Moore Pool. Na zijn verhuizing naar Amsterdam duikt de basklarinettist met zekere regelmaat op in de alternatieve jazzscene van A`dam Noord. Verwacht intuïtieve improvisatiemuziek met sterke melodische thema´s als startpunt.

Verhalen uit de eeuwenoude Natufische cultuur en uit modernere tijden klinken door in de improvisaties en composities. Het ensemble gebruikt grafische partituren die vertaald worden in melodieën, onderlinge aanwijzingen, grooves en eerbetuigingen aan de invloedrijke jazzmusici John Tchicai, Jemeel Moondoc en Sunny Murray.

Ziv Taubenfeld werd geboren in Karmiël, Israël en begon op 11-jarige leeftijd met klarinet. Op het plaatselijke conservatorium ontdekte hij de basklarinet, wat al snel zijn hoofdinstrument werd. Zijn interesse in improvisatie werd nog verder aangewakkerd toen hij de invloedrijke saxofonist Albert Beger ontmoette, wat leidde tot gevorderde studie van de basklarinet in Nederland, bij Michael Moore.

Michael Moore rieten / Ziv Taubenfeld basklarinet, percussie / Nico Chientaroli piano / Omer Govreen bas / Onno Govaert drums, percussie

Terug naar het overzicht