Muziek

Mo van der Does Motet

Hothouse Jazz presenteert:

Motet is de zevenkoppige formatie van altsaxofonist Mo van der Does. Met de kracht van een big band, maar de flexibiliteit van een klein ensemble verkennen zij de wereld van compositie, orkestratie en improvisatie. De jonge musici willen deze diepgaande zoektocht met het publiek delen en verhalende en eigenzinnige muziek brengen.

In het najaar van 2020 kreeg Mo vanuit het Bimhuis een compositieopdracht voor deze band, wat resulteerde in vijf nieuwe composities. De opdracht was een belangrijke drijfveer om de muziek en creativiteit levend te houden ten tijden van de pandemie.

December 2020 won het Motet Keep an Eye: The Records, wat hen in de gelegenheid stelt om volledig gefinancierd een album op te nemen.
Januari 2022 zal de plaat bestaande uit nieuw werk worden uitgebracht bij Dox Records.

“We waren erg onder de indruk van de sterke composities, de artistieke diepgang en gelaagdheid en zowel het samenspel als de solistische kwaliteiten.”- Jury Keep an Eye: The Records 2020

Mo van der Does alt sax, klarinet, composities / Jessie Brevé basklarinet / Ian Clever trompet / Matthias van den Brande tenorsax / Floris Kappeyne piano & Roland Juno / Tijs Klaassen contrabas / Wouter Kühne drums

Terug naar het overzicht