Muziek

Guy Salamon Group

Hothouse Jazz Presenteert:

Onderdeel van The Records On Tour / Powered by VNJJ & Keep an Eye Foundation

De jaarlijkse Keep an Eye International Jazz Award geldt als een toonaangevende onderscheiding voor grote jazz-talenten in binnen- en buitenland. Keep an Eye selecteert de meest spraakmakende groepen en musici van de nieuwe generatie en biedt hen de kans om een album uit te brengen en concerten te geven.

De uit Israël afkomstige drummer Guy Salamon werkte in Nederland met onder anderen Jesse van Ruller, Reinier Baas, Jasper Blom, Maarten van der Grinten en Tineke Postma. Salamon groeide op in Jeruzalem in een muzikale familie, waarna hij de Jerusalem School for the Arts en het Tel Aviv Conservatory doorliep. In 2014 verhuisde hij naar Nederland om zijn studie te vervolgen aan het Conservatorium van Amsterdam. Dit jaar bracht hij met zijn 8-koppige Guy Salamon Group zijn debuutalbum Unfollow the Leader uit. Een plaat vol zelfgeschreven composities en een crossover van verschillende stijlen. Het gezelschap doet bij vlagen denken aan groepen als het Willem Breuker Kollektief en Charlie Hadens Music Liberation Orchestra, maar integreert tegelijkertijd invloeden van Charles Mingus en Frank Zappa alsook folkmuziek uit de Balkan en Israël.

Guy Salamon drums, composities / Alistar Payne trompet / Ian Clever trompet / José Soares alt sax / Lucas Martinez tenor sax / Teis Semey gitaar / Stefan Bos piano / Brodie Jarvie bas

 

Terug naar het overzicht