Muziek

Gijs Levelt Spoken Quartet

Hothouse Jazz presenteert

In het voorjaar van 2021 richtte trompettist Gijs Levelt (bekend van zijn werk met de Amsterdam Klezmer Band, STriCat en Spinifex) zijn eigen droomband op, in navolging van de release van zijn eerste soloalbum Spoken en naar aanleiding van een opname van de 2 Meter Sessies.

Naast hemzelf bestaat het Gijs Levelt Spoken Quartet uit muzikale zielsverwanten Stefan Schmid – toetsen en samples (Zuco 103 en Caro Emerald), ((Mark Haanstra – basgitaar, wordt tijdens dit concert vervangen door Manuel Hugas )) en Joost Lijbaart – drums (Yuri Honing Trio en Wired Paradise).

In zijn werk begeeft Gijs zich op de grensvlakken van popmuziek, geïmproviseerde muziek, hedendaags gecomponeerde muziek en wereldmuziek. Centraal in de muziek van het Gijs Levelt Spoken Quartet staan de loops en geluidseffecten waarmee hij zijn trompetgeluid manipuleert. Geïnspireerd door de elektrische bands van Miles Davis, Massive Attack en Nils Petter Molvaer bevat de muziek tranceverwekkende grooves, duistere drones en avontuurlijke, sferische improvisaties. Flavors uit het Midden-Oosten en India contrasteren met breakbeats en James Brown, in een nachtelijke, soms welhaast spookachtige atmosfeer.

Manuel Hugas zal bij dit concert Mark Haanstra vervangen.

Gijs Levelt trompet, effectpedalen / Stefan Schmid toetsen en samples / Manuel Hugas basgitaar / Joost Lijbaart drums

Terug naar het overzicht