Expositie

Het Weten Waard

Fotoproject van de LAFV

Leiden was in 2022 European City of Science (ECS): 365 dagen lang vierde men wetenschap, kennis, kunst en kunde, vol activiteiten voor iedereen met een nieuwsgierige geest. Elke dag stond er een ander onderwerp centraal.

Een groep van elf fotografen van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) is in januari 2022 een fotoproject gestart in samenwerking met Leiden2022 en het Leids Nieuwsblad.

Wekelijks zocht één van de elf fotografen die aan dit project meewerkte een aansprekend thema uit de zeven onderwerpen van die week.

De Redactie van Leiden2022 maakte er een passend artikel bij.

Foto en artikel kregen een plaats in het Leids Nieuwsblad, het huis en huisblad in de regio. De Leidse editie wordt wekelijks verspreid in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude.

Alle tweeënvijftig foto’s zijn de komende tijd als expositie te zien in Het Leidse Volkshuis.

De fotografen: Henk Aschman, Marcel Schikhof, Rob Oudshoorn, Paula van Ommen, Ellen Kruyt, Helene Roelofs, Ton van der Valk, Bojana Jokanovic, Betty Nicolai, Hannelore Maier en Jannie de Groot.

De expositie is vanaf 10 januari t/m 26 maart 2023 te zien in Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33. De officiële opening van de expositie is gepland op zaterdag 21 januari 2023.                                                                                                                         Meer informatie en reacties: tentoonstellingen@lafv.nl                                      

Terug naar het overzicht