Het Vertelfestival

Deze middag nodigt BplusC iedereen uit om te komen luisteren naar de mooiste verhalen, maar ook om zelf een verhaal of ervaring te delen. Laat je inspireren door aanwezigen en de gezellige huiskamersfeer waarin je verhalen met elkaar deelt. Misschien heb je nog geen verhaal in gedachte bij binnenkomst, maar borrelt er tijdens de middag spontaan een herinnering op! Dit is niet erg, het doel van deze middag is namelijk ook spontaniteit. Van broodje aap verhalen tot romantische serenades; het kan niet gek, mooi of spannend genoeg!

Spreek je geen Nederlands, maar een andere mooie taal? Geen enkel probleem! Iedereen mag verhalen delen in alle talen. De emotie die vrijkomt bij een voordracht vertelt al een prachtig verhaal. 

Toegang is gratis!

Nederland Leest 

Het Vertelfestival is onderdeel van het jaarlijkse evenement Nederland Leest. Dit jaar is het thema van Nederland Leest Over de grens. Je kan het thema van Nederland Leest gebruiken als inspiratiebron voor het Vertelfestival, maar dit is zeker geen vereiste. Deze middag draait uiteindelijk om het uitwisselen van verhalen, in welke vorm dan ook!  

Shah Tabibi 

Shah Tabibi opent het Vertelfestival. Hij is psycholoog en theatermaker, geboren in Afghanistan. Als kleine jongen verliet Shah een oorlogsgebied om op vreedzame grond man te worden. Op vierjarige leeftijd brachten zijn ouders hem naar Nederland. Zijn eerste herinneringen zijn die uit zijn leven in het asielzoekerscentrum. Nu, ruim twintig jaar later, draagt hij verhalen voor aan anderen. Deze verhalen nemen het publiek, door het gebruik van humor en compassie, mee in de wereld van een kleine jongen die zijn omgeving opnieuw moest leren kennen en hierbij grenzen heeft leren verleggen. Samen met muzikant Niek Hoevenaars vertelt hij vanavond zijn verhaal. Vertel jij vervolgens ook jouw verhaal?

  

Terug naar het overzicht