Expositie

Fototentoonstelling: Talentvolle bewoners uit de wijk Bos- en Gasthuis Leiden

De tentoonstelling biedt de toeschouwer een persoonlijk inkijkje bij 15 huishoudens, waarbij deelnemers en vrijwilligers van de Buurt Ontmoetingsplek aan de Willem Klooslaan hun passie laten zien.

Nu Cees met pensioen is maakt hij graag de buurt schoon. Hiervoor werkte hij bij de gemeentereiniging. De passie van Mehret is make-up en huidverzorging. Ze volgt een opleiding voor schoonheidsspecialiste bij MBO Rijnland. Anas en Mahmoed zijn amateur koks. Anas opent in februari 2023 een levensmiddelenzaak en Mahmoed werkt bij DZB.  Elide en Sabra geven naailes in de Buurt Ontmoetingsplek. Beide werkten vroeger in een naaiatelier. Kortom iedere reportage vertelt zijn/haar eigen verhaal en laat zich omschrijven als portret en documentaire fotografie.


De foto’s zijn gemaakt door sociaal werker Tessa den Dulk, die werkzaam is bij de welzijnsorganisatie BuZz Leiden en regelmatig op huisbezoek gaat. Middels fotografie heeft zij de talenten van buurtbewoners willen vastleggen, immers: iedereen heeft talent en telt mee!

Terug naar het overzicht