Expositie

Schilderijen, tekeningen en kunstwerken

GGZ Rivierduinen

Een bijzondere expositie van schilderijen, tekeningen en kunstwerken gemaakt door personen met een stoornis binnen het autisme spectrum. Er is geen werk hetzelfde.

Er wordt in het atelier op ambachtelijke wijze gewerkt in een ontspannen omgeving waar ruimte is voor ieder individu om eigen ideeën en initiatieven uit te werken tot een product. Er is aandacht en hulp om personen te stimuleren tot een creatieve dagbesteding.
Eveneens zijn er in het atelier verschillende voorbeelden beschikbaar als men het moeilijk vind om zelfstandig creatieve activiteiten te ondernemen. Daarbij is er tijd om samen met de persoon zelf te ontdekken waar de belangstelling naar uit gaat en met welke materialen men zou willen werken. De kans is er ook om te leren met verschillende materialen om te gaan. Er is een diversiteit aan materialen beschikbaar.
Gedurende het jaar wordt er in de uitvoering en materialen gezocht naar hetgeen het beste bij het seizoen past. 
De ruimte en begeleiding is laagdrempelig. Het is de bedoeling dat de personen hun eigen mogelijkheden leren kennen en daarmee op een creatieve manier aan de slag gaan

Terug naar het overzicht