Expositie

Trudy in ‘t Veen

Als onderdeel van de textiel exposities zijn bij BplusC locatie bibliotheek Nieuwstraat schattige gehaakte figuurtjes te zien van Trudy in 't Veen.

Trudy begon in 2010 met haken en heeft inmiddels een paar duizend figuurtjes gehaakt. Van muizen tot uilen en van schaapjes tot Nijntje. Geen uitdaging is te groot en zij maakt echt van alles, veelal zonder patroon. Ieder werkstukje is daardoor uniek. 
Als vrijwilligster bij BplusC laat zij zich regelmatig inspireren door figuurtjes uit kinderboeken. Hiervan zijn nu een aantal te zien in de grote houten vitrinekast meteen rechts na binnenkomst in BplusC locatie bibliotheek Nieuwstraat.

 

 

Trudy in ‘t Veen heeft haar hobby ontwikkeld toen ze in Delft werkte bij de GGZ en daar cliënten begeleide in hun kleine winkeltje met zelfgemaakte producten. Door hun enthousiasme om creatief bezig te zijn is ze gaan breien en haken om de verkoop te stimuleren. Het begon met schaapjes breien en muisjes haken. Omdat ze heel vaak geen patroon kan vinden, maakt ze een foto van het product en maakt ze het op haar eigen manier.

De producten in de vitrine zijn te koop.

Terug naar het overzicht