Expositie

Expositie Pixel 'n Paint

Pim Rusch en Meggie Plat

De expositie pixel ’n paint is ontstaan uit een samenwerking tussen twee Leidse kunstenaars, fotograaf Pim Rusch en schilder Meggie Plat. Pim loopt al geruime tijd mee in de Leidse kunstscene en Meggie is een nieuw aanstormend talent. 

Sinds begin dit jaar hebben ze samen een atelier in de kaasmarktschool waar ze zowel de fotografie als de schilderkunst de ruimte geven om zich te ontwikkelen. De gezamenlijke kern van hun vrije werk is uitgaan van hun eigen emoties en die in beeld of kleur vangen.

Meggie schildert voornamelijk abstract met af en toe een figuratief element, bij voorkeur op canvas met olieverf, maar zij gebruikt ook andere materialen en media in haar werk. Haar schilderijen vertonen overwegend felle kleuren en zijn gemaakt zonder vooraf bedacht plan, maar geschilderd vanuit haar pure gevoel. In 2009 studeerde zij af aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam.

Pim runt al 25 jaar zijn eigen fotostudio. Vandaaruit werkt hij voor vele klanten in Leiden. Daarnaast maakt hij vrij werk waarbij het ingrijpen op het beeld en het beheersen van licht belangrijke onderdelen zijn.
Beide zijn zij lid van de kunstenaarsgroep ‘Drijvend Staal’, waarin diverse kunstenaars een paar keer per jaar werk voor elkaar maken. Een deel van het werk gemaakt voor ‘Drijvend Staal’ is ook zichtbaar in de expositie.
De expositie toont van beide kunstenaars een veelvoud aan werken waar zij afgelopen jaren mee bezig zijn geweest.

 

Terug naar het overzicht