Expositie

Corona lockdown in Leiden

Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV)

Het Coronavirus heeft in het begin van 2020 ook in Leiden voor grote veranderingen onder de bevolking en in het straatbeeld geleid. De maatregelen die door de regering tijdens de lockdown werden opgelegd, zorgden in onze stad voor o.a. social distancing tussen de mensen, lege straten en volle ziekenhuizenBij klachten, gerelateerd aan Corona, kon men zich laten testen in Corona-testlocaties.  

Vijf fotografen van de LAFV hebben, ieder op zijn/haar eigen specifieke manier, de verschillende aspecten van deze periode in deze tentoonstelling vastgelegd: Jannie de Groot, Hannelore Maier, Marcel Schikhof, Eelke de Boer en Ton van der Valk 

De LAFV is een enthousiaste club amateurfotografen met hart voor de stad. Opgericht in 1922, maakt zij volop deel uit van het Leidse culturele leven. De LAFV documenteert het wel en wee van de stad, maar de leden beoefenen ook de meer klassieke genres zoals portret-, natuur- en architectuur-fotografie. Samen helpen we elkaar naar een hoger plan. Wie belangstelling heeft om mee te doen kan meer informatie vinden op www.lafv.nl.  

Terug naar het overzicht