Expositie

3 oktober en de LAFV

Leiden heeft een bijzondere traditie: 3 oktober! De stad herdenkt dan de bevrijding van de Spanjaarden in 1574. De sfeer in de stad wordt ineens heel anders in september. We gaan nog harder sparen voor de kermis van 3 oktober. Er wordt aan de praalwagens gewerkt, kostuums worden genaaid, muziek wordt gerepeteerd. Kortom er is al een tijd van tevoren veel bedrijvigheid.

Zoals ieder jaar is de viering van Leidens Ontzet ook een goede traditie voor fotografen van de LAFV om op stap te gaan en dit feest in beeld vast te leggen. We waren aanwezig bij alle activiteiten van 3 oktober en laten in deze expositie foto’s zien van de geuzen intocht, het minikoraal, uitreiking van haring en wittebrood, de optocht, de hutspot en de kermis.

De foto’s zijn geselecteerd uit een grote hoeveelheid foto’s die door de fotografen is gemaakt. We hopen hiermee de sfeer van de Leidens Ontzet te kunnen laten proeven. De fotografen die hebben mee gedaan zijn: Henk Aschman, Eelke de Boer, Hannelore Maier, Yu Hua Yeh, Cor Slegtenhorst, Ine de Bock, Jannie de Groot, Willem van der Kley, Piet van der Star, Paula van Ommen, Femmy de Bart

foto: Henk Aschman

Terug naar het overzicht