Expositie

Golf

Janneke Wouters

Janneke Wouters laat zich inspireren door kleurcontrasten die ze tegenkomt in het dagelijks leven. Voor de expositie Golf liet ze zich ook inspireren door bewegingen en keuzes die wij als mensen maken en ervaren. De beweging en de kleuren zijn divers maar toch ook weer niet.

Tijdens de expositie wordt de kijker meegenomen op de golven. Wellicht een golf van herkenning, een persoonlijke golf die u aantrekt wat betreft de beweging in een uiting van driedimensionale abstractie of een golfbeweging hoe die in de realiteit vloeit. De natuurlijke kracht die een golf met zich meebrengt vormt de beweging van het water. Een golf is voor iedereen weer anders.
In deze tijd is dat misschien een golf van onzekerheid, een golf die ons verlangen naar omhelzingen versterkt, een golf die ons alle treft, een golf die door ziekte en overlijden contrasteert met de eenzaamheid en een economische crisis. Laten wij met elkaar kijken waar wij de verbinding in kunnen vinden.
De schilderijen zijn gemaakt met acrylverf op linnen doek. Hierbij maakt Janneke Wouters gebruik van diverse technieken. Daarnaast maakt ze gebruik van verdikkingen in schilderijen om het werk te laten leven.

Van jongs af is Janneke Wouters creatief bezig geweest. Na de havo in combinatie met de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag besloot ze om een vakopleiding te volgen aan het Nimeto in Utrecht. Na deze opleiding merkte ze dat ze het creatieve en het sociale aspect wilde combinerenen. Ze volgde de opleiding MMZ-persoonlijk begeleider. In deze tijd schetste ze vooral familie en vrienden op vakantie. In 2015 is ze afgestudeerd en aan het werk gegaan als activiteitenbegeleider. In haar werk kan ze creatief zijn met en voor mensen. Daarnaast schildert ze met veel plezier en passie. Mooie dingen creëren en mensen blij maken met haar werk geeft haar veel voldoening. Ze hoopt zich in de toekomstvolledig te kunnen richten op het schilderen.

Terug naar het overzicht