Expositie

Realistisch werk

In een realistische stijl laat Ina Versteeg aquarellen, etsen en tekeningen zien. Als inspiratiebron kiest zij veelal de natuur.

Het werk dat Ina Versteeg maakt valt onder de noemer realisme. Haar onderwerpen zijn meestal ontleend aan de natuur en zijn dan ook letterlijk ‘naar de natuur ‘en vaak in de natuur getekend. Dit kunnen hele kleine details uit de natuur zijn of grotere. Voor haar blijft het altijd belangrijk dat zij iets weergeeft op het moment van het zien zelf, zonder gebruik te maken van foto’s of andere hulpmiddelen. De fascinatie voor het kijken heeft zich ontwikkeld in het gedetailleerd weergeven van het zichtbare. Bij bloemen en planten is dit zo ver gegaan dat een deel van haar werk tot de botanische kunst is gaan behoren. Zij is al lange tijd lid van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland.

Ook tekent of schildert zij stillevens en landschappen. Vooral het Zuid-Hollands landschap biedt voor haar vele mogelijkheden. In deze omgeving is nog veel fraais te zien wat uitnodigt om weergegeven te worden op het platte vlak. Tijdens het buiten tekenen voelt zij zich in zekere zin één worden met het landschap.

In haar atelier schildert zij ook stillevens met fruit of zo. Dit doet zij minder gedetailleerd dan de botanische aquarellen, maar zij blijft letten op de structuur en juiste verhoudingen.

De technieken waarin Ina Versteeg werkt zijn ; potlood, aquarel en etsen.

Naast het lidmaatschap van de botanische kunstenaars vereniging is zij sinds 1983 lid van de Voorschotense Kunstkring. Zij is bovendien werkzaam als docente in het creativiteitscentrum ‘Oud Woelwijck’ te Voorschoten en geeft etslessen in eigen atelier.  

 

Terug naar het overzicht