Expositie

Hoe Kijkt Autisme

De alledaagse werkelijkheid door de ogen van iemand met autisme

Fotograaf Ivo Ketelaar laat in de expositie Hoe Kijkt Autisme de alledaagse werkelijkheid zien door de ogen van iemand met autisme. 

Fotograaf Ivo Ketelaar wil met deze expositie laten zien hoe iemand met autisme naar de alledaagse werkelijkheid kijkt en welke emoties beelden bij een autist kunnen oproepen. Dat doet hij aan de hand van fotobeelden en bij de beelden behorende korte teksten. Het geheel geeft mensen zonder autisme een idee hoe iemand met autisme het betreffende beeld kan beleven. Deze expositie is bedoeld om mensen met en zonder autisme dichter bij elkaar te brengen en wederzijds begrip te vergroten. 

Tonen van emoties
Ivo Ketelaar legt uit: “Deze expositie gaat om het tonen van beleving en emoties van mensen met autisme. Emoties waarvan wordt gezegd dat autisten die niet hebben. Die emoties zijn er wel degelijk, maar vaak zijn ze onzichtbaar voor de buitenwereld. Ik ga die emoties tonen in Hoe Kijkt Autisme. Hiermee probeer ik mensen met en zonder autisme dichter bij elkaar te brengen. Het is mijn bedoeling kennis over en begrip voor autisme op een persoonlijke manier te vergroten.”

Ivo Ketelaar
Ivo Ketelaar is professioneel fotograaf, is 58 jaar en heeft zelf het syndroom van Asperger (een vorm van autisme).

Lezingen
Op donderdag 14 maart en 4 april houdt fotograaf Ivo Ketelaar een lezing over Hoe Kijkt Autisme in BplusC bibliotheek Nieuwstraat.

Terug naar het overzicht