Expositie

Bettie van der Heiden

Ontlading

Bettie van der Heiden was als jong meisje al gek op tekenen, maar het leven legde deze interesse ongewild een tijd stil. Maar de afgelopen jaren heeft zij het weer opgepakt en uitgebreid.

 

Bettie is werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en heeft hier met een breed scala aan mensen en ervaringen te maken gehad. Ze heeft, zoals ze zelf zegt, boeiend maar energievretend werk en daarom veel behoefte aan ontlading en ontspanning. Dit heeft zij gevonden in de kunst en creativiteit welke voor haar niet meer weg te denken zijn uit de dagelijkse praktijk. Ze kan er veel in kwijt en probeert van alles uit. Materialen die ze gebruikt zijn de gangbare verven, oliepastels, potlood, viltstift koolpotlood et cetera. Haar onderwerpen zijn divers, met een voorkeur voor portretten. 

Tussendoor is zij begonnen met vierkantjes van 10x10 cm op een bord te plakken met daarop foto’s, kleine schilderwerkjes, poppetjes en wat haar ook maar aanspreekt. Een doorgevoerd voorbeeld hiervan, waarbij zij 10x10 losliet en meer ging scheuren, is “Manimalism“ waarmee zij in 2011 bij de zomerexpo werd gekozen om drie maanden in het gemeentemuseum in Den Haag te hangen. 

Inmiddels is zij ook gaan werken op karton in plaats van op canvas. Ook maakt zij wel eens een tafeltje of beplakt een wereldbol of richt een vogelkooi in "op zijn Betties".

Terug naar het overzicht