Expositie

Ben van Eijk

schilderijen

Ben van Eijk is in Australië geboren en opgegroeid. Hij heeft altijd de natuur om zich heen gehad. Het huis waar hij opgegroeid is, staat letterlijk tegen een bos aan. Dit heeft grote invloed gehad op zijn kunst. 
In zijn jeugd heeft hij veel stripboeken gelezen en vond het werk van Greg Capullo en Todd McFarlane het meest inspirerend. Hij begon dat werk te kopiëren maar uiteindelijk heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld. Nu maakt hij schilderijen/illustraties in zo veel mogelijke technieken, pastel, potlood, aquarel, stiften, pennen, bijna alles behalve de meer traditionele zoals olieverf en acryl.

Nu Van Eijk in Nederland woont, haalt hij zijn inspiratie uit botanische tuinen of vakanties in het buitenland. De ingewikkelde bloemenschilderijen zijn getekend van foto's die hij heeft gemaakt. Ben van Eijk heeft ook een boek geschreven dat heet Fallen World en gaat over een post-apocalyptisch fantasie wereld. Hij tekende delen van dat boek met aquarel en inkt. Hier zie je duidelijk de invloed van Greg Capullo en Todd McFarlane.

Terug naar het overzicht