Expositie

Anita van Vliet

Sieraden en cadeau artikelen van glas, vilt en decopatch

De hangers zijn gemaakt van glas dat bij 800 of 900 graden in de oven is gesmolten. Na het afkoelen wordt het verwerkt tot een sieraad. Ze noemen deze techniek glasfusen.

Het glas smelt bij deze temperatuur, waardoor het nooit helemaal zeker is hoe het product eruit ziet als het is afgekoeld en verwerkt kan worden. Dat maakt het keer op keer leuk en verrassend om te maken. Bij het fusen is het belangrijk om de juiste glassoorten te gebruiken en geduld te hebben. Is het glas te snel afgekoeld of niet goed bij elkaar passend dan kan het makkelijk barsten.

Naast de glassieraden maak ik cadeau artikelen met de Tiffany techniek. Dit wordt vaak verwisseld  met glas in lood. Bij Tiffany zijn de naden veel dunner, sluit het glas nauwer aan en moet ook veel preciezer worden verwerkt.

De artikelen van vilt maak ik met echte, geverfde schapenwol, waar ik door middel van naaldvilten figuren van maak. In het kader van de komende feestdagen heb ik ervoor gekozen om hier met engeltjes te exposeren.

Decopatch is een techniek waarbij figuren van papier-maché, hout, piepschuim of karton worden beplakt met speciaal papier en lak lijm. Het laatste zorgt voor een mooi licht matglanzend laagje. Decopatch figuren zijn zeer divers en erg licht in gewicht.

Terug naar het overzicht