Expositie

Erfgoed Café

Je bent uitgenodigd voor 12 januari!

Op de eerste werkdag van elk nieuw jaar worden archiefstukken, die nog niet eerder in te zien waren - of alleen onder voorwaarden – openbaar gemaakt. 

Archivaris Cor de Graaf vertelt tijdens het Erfgoed Café in het Leidse Volkshuis over deze archiefstukken en over recente archiefaanwinsten, waaronder een bijzonder archief van een Leidse familie. De locatie van het Erfgoed Cafe is het Leidse Volkshuis, waar de Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur in Leiden e.o is gevestigd.

Inger Groeneveld, projectleider Historische Kleuren, geeft een toelichting over het kleurherstel in het Leidse Volkshuis. Dit rijksmonument uit 1899 kent een interessante geschiedenis, ook daar zal u meer over horen en zien.

Toegang is gratis. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk, het Erfgoed Café zit vol.

Meer informatie over Erfgoed Leiden vind je hier

 

Programma 12 januari 2023:

16.30 uur:  Theaterzaal van het Leidse Volkshuis open

17.00 uur:  Welkom Livia Vliegen, projectleider bij BplusC en Wilbert Hettinga, voorzitter van het Erfgoed Café

17.05 uur:  Cor de Graaf, archivaris bij Erfgoed Leiden en Omstreken, vertelt over de stukken die openbaar zijn gekomen en over nieuwe archiefaanwinsten, waaronder een bijzonder familie archief.

17.25 uur:  Film gemaakt voor de Leidse militairen in Indonesië door Herman Kleibrink in 1949 (uit de collectie van Erfgoed Leiden en Omstreken)

17.35 uur:  De geschiedenis van het Leidse Volkshuis en het kleurenonderzoek - door Inger Groeneveld, Projectleider Historisch Stadsbeeld bij Erfgoed Leiden en Omstreken

17.50 uur:  Zeepkist

18.00 uur:  In kleine groepjes naar de koffiekamer en hal/portaal om de historische kleuren te bekijken. Rondleiders staan klaar.

19:00 uur: Einde borrel Erfgoed Café aangeboden door Erfgoed Leiden en Omstreken

Terug naar het overzicht