Expositie

Eline Gumbert

Woord in Beeld

Eline Gumbert is eind jaren 80 aan de kunstacademie in Den Haag opgeleid tot grafisch vormgever. Daarna maakte ze rond 2000 een overstap van de vorm van de tekst naar de inhoud en werd schrijver en dichter. Maar in het begin van deze eeuw keerde ze terug naar de drukkerij om het beeld weer bij het woord te voegen.  

 

 

Haar werk is zeer divers; van ets en zeefdruk tot monoprints en houtsneden. Haar ruimtelijke werk is veelal van keramiek of speksteen.  

Eline omschrijft zichzelf in de eerste plaats als schrijver. De meeste van haar werkstukken ontstaan vanuit gedichten, maar soms is het proces omgekeerd en krijgt een beeld opnieuw vorm in woorden.  
De natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron. Sommige tekeningen van vogels zijn alleen voor het plezier van het tekenen gemaakt, deze hebben geen bijbehorend gedicht. 

In 2015 heeft Eline een selectie van haar gedichten en bijbehorende grafische afbeeldingen uitgegeven in een zelf vormgegeven boekje. Dat boekje is voor 15 euro te koop, de overige werk is ook te koop. Voor prijzen en andere informatie kunt u contact opnemen via elinegumbert@hotmail.com 

Terug naar het overzicht