Debat

Make Provincial Great Again

Debat in de bieb met journalisten Joost Vullings (EenVandaag) en Leendert Beekman (AD)

Make Provincial Great Again-debat helpt Leidenaren op weg naar de stembus!

Op zaterdag 9 maart presenteren journalisten Joost Vullings (EenVandaag) en Leendert Beekman (AD) het Make Provincial Great Again-debat in de aanloop naar de de Provinciale Staten verkiezingen op 20 maart. Tijdens dit debat voelen zij zes lokale politici aan de tand die op de kieslijst van hun partij staan. Uiteenlopende onderwerpen komen aan bod, zoals wegenbouw, ruimtelijke ordening, milieu en cultureel erfgoed.

Wat valt er te kiezen tijdens de Provinciale Staten verkiezingen op 20 maart? Dat is een belangrijke vraag want voor veel Nederlanders zijn de Provinciale Staten nogal onbekend. De opkomst bij de Provinciale Statenverkiezingen ligt altijd een stuk lager dan bij de Tweede Kamerverkiezingen. In 2015 bracht 49 procent van de kiezers hun stem uit, vier jaar daarvoor lag de opkomst op 56 procent.

Leidenaren Joost Vullings en Leendert Beekman zijn als verslaggevers regelmatig te vinden in politiek Den Haag. Toch houden zij ook de lokale, regionale en provinciale politiek scherp in de gaten. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 maakten zij samen Make Local Great Again, een serie vlogs waarin ze met lokale politici in gesprek gingen. Ook presenteerden zij live in BplusC het Make Local Great Again-debat. Nu komen ze weer terug met een nieuw debat met kritische vragen en stellingen.

Deelnemende politici
- Anna van den Boogaard (PvdA)
- Ton van Rijnberk (D66)
- Moniek van Sandick (CDA)
- Inez Staarink (SP)
- Frederik Zevenbergen (VVD)
- Sinan Özkaya (Groen Links)

Lees ook even Kandidaten Leidse regio dun gezaaid 
Kandidaten uit de regio-Leiden met een verkiesbare plek voor de Provinciale Staten zijn vooral te vinden op de lijsten van de grotere, gevestigde partijen. Bij kleinere en nieuwe partijen moeten zij het hebben van voorkeursstemmen om kans te maken op een van de 55 zetels die 20 maart te verdelen zijn. (LD | 11feb2019)

Terug naar het overzicht