Debat

Vrouwen aan de macht

Wat betekent vrouwelijk leiderschap in het algemeen, maar ook vanuit een lokaal perspectief? En hoe kunnen we meer ruimte creëren voor vrouwelijk leiderschap in de stad? We gaan er over in gesprek met o.a. wethouders Yvonne van Delft en Marleen Damen. 

Sinds september 1919 heeft Nederland algemeen kiesrecht voor mannen en vrouwen. De invoering van het actief vrouwenkiesrecht wordt dit jaar overal in Nederland herdacht en daarom staat Debat in de Bieb op zondag 29 september in het teken van vrouwelijk leiderschap. We gaan erover in gesprek met de Leidse vrouwelijke wethouders en het publiek. Wat betekent vrouwelijk leiderschap en hoe kunnen we meer ruimte creëren voor vrouwelijk leiderschap in de stad?

Deze speciale editie van Debat in de Bieb wordt georganiseerd in samenwerking met het Kiesrechtfestival dat ook op zondag 29 september plaatsvindt in Old School. Het festival staat eveneens grotendeels in het teken van 100 jaar (actief) vrouwenkiesrecht. De deuren bij het Kiesrechtfestival zijn geopend vanaf 14:00 uur. Kaarten voor het festival zijn inmiddels te bestellen via kiesrechtfestival.nl

Terug naar het overzicht