Muziek

De-X-presenteert: Labryénco UITVERKOCHT!

spectaculaire flamenco-muziek en -dans

Labryénco is een flamenco ensemble opgericht door gitarist/componist Alain Labrie. Hij verdiende zijn sporen onder meer in succesvolle pop/world bands als Les Charmeurs en Luzazul, maar gaat met Labryénco helemaal terug naar zijn flamenco roots. Daartoe heeft hij de beste muzikanten om zich heen verzameld.

De muziek is een overweldigende mix van flamenco gitaar, vette groovy percussie, warme fretloze bas, virtuoze viool en fantastische flamenco vocalen. Maar vergeet ook het grootste flamenco-danstalent van Nederland niet, Conchita Boon. Zij trad al eerder op bij de Flamenco Biënnale in Amsterdam. Live brengt dit gezelschap een wervelende muzikale show aangevuld met spetterende dans.

“Labryénco met stergitarist Alain Labrie. Vanaf de eerste tonen weet deze groep te boeien op alle fronten. De gitarist, bij vlagen met een virtuositeit die mij deed denken aan de grote meester Paco (de Lucia) heeft zeker een eigen stijl wat bv blijkt uit de eigen composities. Deze kenmerkten zich door respect voor de traditie ( traditionele zang) en gevoel voor experiment ( fantastische bas en percussie). [...] Speciale vermelding betreft ook de danseres Conchita Boon die met haar passie en fenomenale techniek je af en toe in sferen van de film Carmen van Carlos Saura deed verblijven” (Mpodia, 31 juli 2017).

Bezetting:

Alain Labrie - gitaar, composities 

Antal Steixner - percussie, 

Franklin Heilijgers - basgitaar

Jaro Stulrajter - viool 

Pablo Martínez Hernández - zang

Conchita Boon - dans

Terug naar het overzicht