Muziek

De-X-presenteert: ARIFA

lenige en adembenemende mix van world, jazz en klassiek

Sinds de oprichting in 2010 is Arifa bezig met een niet aflatende en avontuurlijke zoektocht om eeuwenoude muziektradities uit het Midden- en Nabije Oosten en de Balkan te laten samenvloeien met hedendaagse vormen van westerse jazz en geïmproviseerde muziek.

Hun eerste drie CD's (Beyond Babylon, Anatolian Alchemy, Voices from the East) zijn allen door de jury van Mixed World Music uitgeroepen tot de beste Nederlandse CD van het jaar op het gebied van wereldmuziek. De drie musici die de kern van de groep vormen, hebben een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en hebben inmiddels op tal van vooraanstaande internationale podia en festivals opgetreden. Alex Simu won in 2016 de gerenommeerde  Gouden Kalf voor beste filmmuziek en tevens de Buma Award. Ieder van hen straalt een grote bezieling uit bij het componeren en het bespelen van hun instrumenten. 

Arifa presenteert nu hun vierde cd Secret Poetry die in mei 2019 verschenen is en die Ton Maas op Mixedworldmusic.com omschreef als: “Een album om geen genoeg van te krijgen”.

Bezetting: Alex Simu (Roemenië) - (bas)klarinet, Franz von Chossy (Duitsland) - piano, Sjahin During (Turkije/Nederland) - percussie set

Terug naar het overzicht