Muziek

De X: Liquid Sun Orchestra en Downbeat Detonators

dubbelconcert

Ska en rocksteady geïnspireerd door de Jamaicaanse muziek en hypnotiserende ritmes

The Downbeat Detonators spelen ska en rocksteady geïnspireerd door de Jamaicaanse muziek uit de jaren ‘60 en ‘70. Met een vracht aan trombone- & sax-melodieën, rauwe orgelpartijen, meerstemmige ska-vocalen en ondersteund door een strakke ritmesectie gaan ze elk optreden aan alsof het hun laatste is. De groep speelt eigen werk maar laat zich inspireren door artiesten als Don Drummond, Prince Buster, The Slackers, Hepcat, Toots & the Maytals en vele vele anderen. 
Met een uitgebreid repertoire zijn The Downbeat Detonators er meer dan klaar voor om elke zaal op z'n kop te zetten! It’s Detonation Time! 

Liquid Sun Orchestra put uit verschillende muzikale bronnen. Tussen het weefsel van jazz, funk, soul, dub en reggae is de Nigeriaanse grootmeester Fela Kuti de rode draad. De band is een grote fan van energie en rauwheid in de muziek. En bij Liquid Sun Orchestra draait het vooral om het ritme. It’s all about the groove! 
Met hun hypnotiserende ritmes, vurig kopergeluid en krachtige vocalen speelde deze boodschappers van de zon al op onder anderen Werfpop, Zwarte Cross, Houtfestival, Soulfest Antwerpen, en de Gentse Feesten. 
Vanavond presenteren ze in hun nieuwe bezetting tevens hun nieuwste vinyl-uitgave! 

Terug naar het overzicht