Muziek

De X presenteert: Ensemble Windstreken

Een mix van middeleeuws, jazz, klassiek en wereldmuziek

Met Nicole Jordan & Modar Salama en speciale gast: Anass Habib

Ensemble Windstreken, met BplusC docent Pieter de Mast, speelt vanmiddag werk van haar enthousiast ontvangen CD 'Folies' en tevens enkele composities uit het programma 'Zayna' met de Marokkaanse zanger Anass Habib als speciale gast. De muziek is een fijnzinnige mix van jazz-improvisatie, middeleeuwse muziek, hedendaagse klassieke muziek en wereldmuziek, met name uit de noord-Afrikaanse traditie.

De naam van Ensemble Windstreken is eigenlijk net zo gelaagd als de muziek. Niet alleen komen de leden uit verschillende landen en culturen, ook wordt er gedoeld op de muzikale verbinding tussen windinstrumenten als het kistorgel/harmonium en de blaasinstrumenten. De unieke klank van het ensemble bestaat verder uit snaarinstrumenten als cello en ud, en wordt verrijkt met prachtige vocale bijdragen van de Canadese sopraan met roots uit Trinidad Nicole Jordan, en de fantastische Marokkaanse zanger Anass Habib.

Met een palet dat in werkelijk alle richtingen uitwaaiert, doet Windstreken haar naam wederom eer aan. Een knappe prestatie om ondanks de grote verscheidenheid een herkenbare koers te volgen, met avontuurlijke muziek die zowel uitdaagt als behaagt.’ Mixed World Music

Terug naar het overzicht