Expositie

De lens ging dicht, de afdrukken blijven

Onder deze titel is er van 16 december tot 16 februari een expositie te zien van fotowerk van Theo Nollen (1951-1997) in BplusC bibliotheek Stevenshof. Theo was een zeer talentvolle amateurfotograaf die de laatste jaren van zijn leven in de Stevenshof heeft gewoond.

Ellen Dekker, die 18 jaar zijn vrouw is geweest, beheert zijn nalatenschap en heeft er in de loop der jaren voor gezorgd dat zijn foto’s op verschillende plaatsen te zien zijn geweest: in bibliotheken en hospices en tijdens verschillende kunstmanifestaties.

Op de tentoonstelling zijn foto’s in houten lijsten te zien die al eerder zijn geëxposeerd. Vier daarvan blijven in langdurige bruikleen in de bibliotheek hangen. Een groot aantal foto’s die Theo indertijd zelf heeft laten vergroten om daarmee naar uitgeverijen van wenskaarten te gaan (en een aantal daarvan zijn inderdaad met groot succes in de schappen terechtgekomen) zijn voorzien van een passe-partout en zijn te koop.
De opbrengst hiervan gaat naar Robin Storm, een vijftienjarige achterneef van Ellen, die in de zomer van 2023 met de scouting naar de Wereldjamboree in Zuid-Korea wil. Omdat de rijkere landen de minder draagkrachtige sponsoren heeft hij daarvoor €4500 nodig. Hopelijk gaat hij een flinke duw in de rug krijgen.
Bovendien zal er een hoekje worden ingericht onder de titel ‘Wonderen Bestaan ‘ waarin Ellen de bijzondere gebeurtenissen onder de aandacht brengt die ze heeft mogen beleven.
Carl Jung, de bekende psychiater, noemt die synchroniciteiten, toevalligheden die te toevallig zijn om er zomaar aan voorbij te gaan.


Ellen komt graag in contact met mensen die daar ook ervaring mee hebben. Zij ontmoet die graag in de bibliotheek of via edele@ziggo.nl of telefonisch 071-5321698.

Terug naar het overzicht