Muziek

Concert door het Rapenburg Kamerorkest

Op 19 juni speelt het Rapenburg Kamerorkest!

Het Rapenburg Kamerorkest is een amateurorkest vol ambitie en gezelligheid. Op dit moment telt het orkest ongeveer 40 musici. Het repertoire strekt zich uit van de barok tot 20e-eeuwse composities. De repetities zijn op zaterdagochtend, om de week van 9.00-12.00u in Buurtcentrum de Stevenshof in Leiden. Het orkest staat o.l.v. dirigent Bram Soentjens.

 

Door corona heeft het orkest een aanzienlijke periode geen concerten kunnen geven. Daarom kijkt iedereen enorm uit om eindelijk weer voor publiek te spelen. Op zondag 19 juni gaat het Rapenburg Kamerorkest in Cultuurhuis de Paulus een concert verzorgen en speelt klassieke muziek uit verschillende stijlperioden. De luisteraar wordt meegenomen op een muzikale reis van de barok naar de romantiek. 

 

Het concert begint met Air uit de Boerencantate van J.S. Bach en Mozart zijn speelse overtüre DieEntfürung aus dem Serail. De reis zet zich voort met fabelachtige muziek van Edvard Grieg en Gustav Mahler. Beide componisten lieten zich inspireren door volksverhalen en dat is hoorbaar in Selections from Peer Gynt en het Scherzo uit de Eerste Symfonie. Het concert eindigt met een opzwepend deel uit Dvorak zijn Nieuwe Wereld symfonie. 

 

Kortom, een programma met muziek voor het hele gezin. Het concert begint om 16:00u (zaal open vanaf 15:45u) en is rond 17:00u afgelopen. Er is geen pauze en de toegang is gratis. Na afloop is er gelegenheid om eventueel een eigen bijdrage achter te laten. Bezoek voor meer informatie de website: rapenburgkamerorkest.nl

Terug naar het overzicht