Muziek - Lezing

Hambre y Sed

Gitaarconcert met overwegend Japanse muziek!

Vandaag spreekt Peer de Rijk, directeur van WISE over kernrampen en hun gevolgen in Galerij Zone. BplusC gitaarensemble Hambre y Sed geeft hierbij een concert met overwegend Japanse muziek. 

In Japan zijn de gevolgen van de Tsunami en de aardbeving inmiddels grotendeels verholpen. Niettemin is er nog steeds een grote No-Entry zone om de kerncentrale heen en veel mensen die daar woonden ondervinden nog iedere dag veel persoonlijk leed.

Kimiko Kawabata, een van de spelers in gitaarensemble Hambre y Sed is al jarenlang begaan met de gevolgen van nucleaire rampen op mensen. Zij heeft in jaar jeugd verschillende mensen gekend met gezondheidsproblemen na de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki en zet zich nu in voor de gevolgen van de kernramp van Fukushima. Zij gaat al sinds de ramp in 2011 twee keer per jaar naar Fukushima om daar te helpen. Zij richt zich daar op een tehuis met verstandelijk gehandicapte kinderen uit Fukushima die nog steeds dagelijks de fysieke gevolgen van de kernramp ondervinden. Vanuit de verkoop van Kalligrafie doneert zij geld aan deze kinderen en hun familie.

 

Terug naar het overzicht