Collegetour Merenwijk

Elisabeth Bosch en Tim Seegers

Van Bataille, Char en Lascaux naar het voeselbos Okkerheide. Elisabeth Bosch vertelt over haar drie samenhangende passies en loopbaan. Tim Seegers is initiatiefnemer van het voedselbos Okkerheide in de Merenwijk.

Elisabeth Bosch heeft ondanks het feit dat een vrouw van een marineofficier braaf thuis hoorde te zitten een (wetenschappelijke) carrière gemaakt. Zo is ze meer dan 25 jaar universitair docent Franse taal en letterkunde geweest (RUL) en heeft daar drie samenhangende passies in ontwikkeld.
Ze is gepromoveerd op het werk van de weinig toegankelijke Franse filosoof Georges Bataille en mede door het toedoen van de dichter en verzetsheld René Char mateloos gefascineerd geraakt door de 15.000 jaar oude rotstekeningen van Lascaux  (de sixtijnse kapel van de prehistorie).

De tweede gast deze middag is Tim Seegers. Hij nam in 2017 het initiatief voor het ontwikkelen van een voedselbos Okkerheide in de Merenwijk. Het voedselbos is voor, door en met wijkgenoten. Ze verbouwen hier samen gewassen door mee te bewegen met de kracht van de natuur. Dat kost minimale energie en levert een rijke natuur en oogst op voor de wijk. Hoe staat het nu met het bos en wat zijn de plannen voor de toekomst? 

Terug naar het overzicht