Expositie

Expositie BoxyourBook

Bekroonde dozen geven hun boek prijs!

 

BoxyourBook
Vanaf februari tot en met september is er een reeks unieke exposities van 34 bijzondere dozen te zien in Nederland en België. Het zijn de winnende, handgemaakte dozen van de internationale wedstrijd BoxyourBook. Elke doos bevat een lievelingsboek van de maker en dat heeft geleid tot bijzondere kunstwerken! Een ingeblikte zalm, een klok, een doos bekleed met tientallen kleinere boeken…

Over de opdracht
De Stichting Handboekbinden heeft een traditie om boekbinders, amateurs en professionals, uit te dagen deel te nemen aan wedstrijden, waarin met name het meedoen centraal staat. De thema’s zijn vaak niet-alledaags en zo was het ook met de laatste wedstrijd. De bekroningen uit deze wedstrijd zijn te zien in een 5-tal exposities.


De opdracht was om een doos te maken om je lievelingsboek: een kinderboek, een roman, een special-interest boek, een dichtbundel of zelfs een technisch boek! Een hele uitdaging om er een doos voor te maken, waaraan je al kon zien welk boek erin schuilging. Deelnemers uit 13 landen over de hele wereld meldden zich aan en stuurden een doos in. Alle dozen zijn beoordeeld door een vakjury. Uit de bijna 90 inzendingen werd niet een eerste, tweede en derde prijs toegekend, maar zijn er 34 dozen genomineerd en bekroond om in een prachtige catalogus te worden opgenomen met foto’s, een toelichting en een samenvatting van de jurybeoordeling. Ook de overige deelnemers zijn met een afbeelding van hun inzending en naamsvermelding opgenomen in de catalogus.


De bekroonde dozen zijn op de volgende locaties en tijdstippen te zien:
Juli en augustus BplusC Bibliotheek Leiden | Nieuwstraat 4 |2312 KB Leiden
September: Hoofdbibliotheek Scharpoord | Maxim Willemspad 1 | 8300 Knokke-Heist

De catalogus is vaak verkrijgbaar op de tenstoonstellingslocatie. De prijs is €17,50.
Mocht die daar niet aanwezig zijn, dan kun je hem altijd bestellen door een mail te sturen naar
Stichting Handboekbinden (www.stichting-handboekbinden.eu | info@stichting-handboekbinden.eu)

Terug naar het overzicht