Expositie

Schilderijen en tekeningen van Maria Veldhuis en Ellen Gozeling. 

In het kader van Leiden Science Year exposeren Maria Veldhuis en Ellen Gozeling diverse bloemenschilderijen op de muren beneden en boven in BplusC locatie bibliotheek Merenwijk. Dit is een mooie combinatie met de bijenhotels van Wim Pompe in de vier vitrinekasten beneden.

 

Maria Veldhuis is heel veelzijdig. Ze schildert met acrylverf en boetseert. Maar het meeste plezier heeft zij bij het maken van een aquarel. Het leuke aan het werken met aquarelverf, vindt zij, is dat de kleuren in elkaar kunnen overlopen, zowel in de achtergrond als in het voorwerp. Ook het uitsparen van het wit van het papier bij aquarelleren, vindt zij spannend. Haar favoriete onderwerp zijn tulpen. Hier maakt zij ook kaarten van.

 

Meer informatie over Maria vind je op haar facebookpagina: https://www.facebook.com/maria.veldhuis.39

 

Ellen Gozeling is geboren in Sassenheim en woon en werkt daar nog steeds met veel plezier. Ze is altijd creatief bezig geweest, maar is pas in 1996 begonnen met het volgen van diverse cursussen.

 

Ellen werkt met diverse materialen zoals aquarel, acrylverf en pastelkrijt. De laatste jaren tekent en kleurt zij voornamelijk met kleurpotlood en fineliner, waarbij ze geometrische vormen als uitgangspunt neemt.

 

Sinds 2008 geeft Ellen o.a. workshops mandala tekenen in Nederland en Frankrijk aan iedereen die zijn of haar eigen creativiteit wil (her)ontdekken.

 

Meer informatie over Ellen vind je op haar website www.kunstkamer.info

 

Terug naar het overzicht