Expositie

Beelden in Leiden

energetische installatie van Vibeke Mascini

De installatie Instar van Vibeke Mascini, te zien in de binnentuin van BplusC, wint de Frans de Witprijs.

Vibeke Mascini (1989, NL - woont en werkt in Den Haag) richt zich met haar werk op situaties waarin systemen haperen en rechtmatigheden wankelen. De kunstenaar zal voor Beelden in Leiden haar doorlopende onderzoek naar energie-omzetting (o.a. in samenwerking met Museum Boerhaave) verder uitwerken voor haar eerste werk in de open lucht: te bewonderen bij BplusC. 

Momenteel richt de kunstenares zich op energie die vrijkomt bij het vernietigen van illegale goederen door de douane. Kilo's cocaïne, tijgerhuiden en andere zaken die onttrokken moeten worden aan de markt worden verbrand en zo ontmanteld tot grondstof: energie. Dit gaf de kunstenaar aanleiding om na te denken over inzetten om een energetische installatie die cocons van nachtvlinders tot ontpoppen brengt. Om de installatie af te stemmen op de nachtvlinders werkt Vibeke samen met de Hortus Botanicus in Leiden.

Meer over deze bijzondere kunstenaar is te vinden op haar website: http://www.vibekemascini.com

kijk hier de opening en prijsuitreiking van Beelden in Leiden terug: https://www.beeldeninleiden.nl/opening-beelden-in-leiden-2021.html

 

Terug naar het overzicht